Siber Vatan 0’dan 1’e Farkındalık Konferansları Düzenlendi






Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen “SiberVatan:0’dan 1’e”eğitimi ile ilgili farkındalık sağlamak üzere Mehmet Çelikel Lisesi, Şehit Gökhan Esen Proje İmam Hatip Lisesi, Zonguldak Fen Lisesi ve İMKB Anadolu Lisesinde Sanayi Bakanlığının 2019 Mesleki Eğitim ana teması kapsamında konferanslar düzenlendi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından Muhammed TEMLİ ve Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerinin sunum gerçekleştirdiği konferansta yazılım dili nedir, donanım ve yazılım arasındaki farklar nelerdir, yazılım dili eğitimine ne zaman başlanmalıdır, yazılım dili bilmenin kariyerinizdeki önemi nedir soruları cevaplandırıldı. Ayrıca İlimizin Teknofest yarışmasındaki performansının da değerlendirildiği sunumun sonunda bu konuya ilgili duyan öğrenciler belirlenerek eğitim programı için talepler alındı.

Altı ay sürmesi planlanan eğitim programının organizasyonu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Müfredat ve Eğitmen seçiminin ise Bülent Ecevit Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülmektedir.  Özellikle “SiberVatan:0’dan 1’e” programı ile programların temelini oluşturan matematiksel işlemler ve bunların mantıksal sıralaması anlamına gelen Algoritma eğitimi öğretilecektir. C dili ile devam edecek eğitim programı 3 ay sonra tamamlanacak ve sonraki 3 ay eğitimi tamamlayan öğrenciler ile teknofest yarışmasına projeler hazırlanacaktır.

Fotoğraflar