Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Ajansımızı Ziyaret Etti






Ajansımız tarafından siber güvenlik konusunda nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma, eğitim müfredatı ve programı geliştirme faaliyetleri çalışmalarımızın marka adı olan “Siber Vatan Programı” adı altında bölge üniversiteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı il müdürlükleri ile işbirliği halinde devam edilmektedir.

Siber Vatan 2022 Programına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Bartın Üniversitesinden toplam 117 öğrenci dâhil edilerek toplam 21 gün süren siber güvenlik başlangıç seviyesi eğitimleri verilmiştir. 2022 yılı boyunca Siber Vatan Programının diğer modüllerinin uygulamasına devam edilecektir.

Siber Vatan Programı kapsamında eğitim gören öğrencilerle bir araya gelmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Sayın Yavuz Emir BEYRİBEY ve teknik ekibi Ajansımızı ziyaret etmiştir. Sayın BEYRİBEY’in ziyaretinde Zonguldak, Karabük ve Bartın üniversitelerinde öğrenim gören ve yarışma sınavını sonucunda Siber Vatan 2022 Programına dâhil edilen yaklaşık 45 Siber Vatan öğrencisinin katılımıyla Siber Vatan Programı tanıtılmış, kalkınma ajansları ile birlikte planlanan çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verilmiştir.

Sayın BEYRİBEY, etkinlikte öğrencilere ‘Kendinizi geliştirmek için zaman ayırın, sonrasında çok vaktiniz olmuyor ve bu zamanı bir daha yakalayamıyorsunuz. Siber güvenlik dünyada önemi giderek artan ve istihdam açısından da en fazla ihtiyacın olduğu alanlardan biridir. Bu doğrultuda bu ülkenin de sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Yüreğinizi koyarsanız emin olun istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Çalıştığınız alanla ilgili bütün bilgileri elde etmeye ve mutlaka bir alanda uzmanlaşmayı hedefleyin. Bizler sizlere güveniyoruz, sizleri destekliyoruz ve her zaman sizin yanındayız.’ İfadelerini kullanmıştır.

Sayın Yavuz Emir BEYRİBEY konuşmasının ardından ardından öğrencilerin sorularını cevaplamış ve etkinlik fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

Fotoğraflar