Siber Vatan TeamsCamp Başladı






Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajanslar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlarla uyumlu şekilde siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla Siber Vatan Programı devam etmektedir.

Siber Vatan TeamsCamp kapsamında Siber Vatan Programı dâhilinde siber güvenlik alt temalarında oluşturulan takımlardan Yavuzlar Web Güvenliği Takımının ilk olarak eğitim ve uygulamaları gerçekleştirilecek ardından Zararlı Yazılım Önleme ve Tersine Mühendislik Takımı’nın (ZAYOTEM) kampı yapılacak ve son olarak Cuberium Yapay Zeka ve Blok Zincir Takımı’nın kampı ile Siber Vatan TeamsCamp’in ilk uygulaması tamamlanmış olacaktır.

Yavuzlar WEB Güvenliği Takımı Siber Vatan TeamsCamp kapsamında toplam 24 öğrenci 5 gün boyunca toplam 60 saat derinlemesine eğitim alacaklar ve teorik bilgilerini sınırlı alanlarda uygulama fırsatını elde edebileceklerdir.  Yavuzlar Takımı kamp boyunca 3 birim olarak çalışmalarını sürdürecektir.

Yazılım Çalışmaları

Yavuzlar Web Güvenliği Takımının faaliyet alanları arasında yazılım çalışmaları önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda takımın yazılım ekibi ile birlikte CTFgo adlı CTF platformu projesi geliştirilmektedir. Proje tamamladıktan sonra ücretisiz olarak GitHub üzerinde açık kaynaklı olarak paylaşarak sektörün kullanımına sunulacaktır.

Red Team Çalışmaları

Çalışmaların odak noktalarından biri olan web güvenliği konusunda öğrencilerin yetkinliğini artırmak amacıyla WEB zafiyet araştırmacılığı ve raporlama çalışması gerçekleştirilmektedir.

CTI Çalışmaları

Deep ve dark web üzerinde siber tehdit istihbaratı toplamak amacıyla tarama ve raporlama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.