Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı 2024 Dönemi Başlıyor






Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından üniversitede öğrenim gören öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlaması yapmalarına destek olmak ve genç girişimciliğini teşvik ederek ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirilmiştir.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, 2022 yılından itibaren T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajanslarıyla birlikte Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanmaktadır.

Programın ülkemizdeki ilk uygulamaları sonrasında siber güvenlik ekosisteminden alınan olumlu geri bildirimler, eğitim verilen öğrenci takımlarının ulusal ve uluslararası ölçekteki yarışmalarda gösterdiği başarılar, Siber Vatan Programını ülkemizin önemli markalarından biri haline getirmiştir. 

Son yıllarda giderek önemi artan siber güvenlik konusunda nitelikli insan kaynağı dünya genelinde önemli ve stratejik bir durum haline gelmiştir. Bu doğrultuda ülkemizin ulusal güvenlik stratejilerine hizmet etmek ve nitelikli siber güvenlik uzmanı geliştirmek amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı 2024 Dönemi başlamaktadır. 

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı yaklaşık 200 saatlik yüz yüze Teknik Eğitimler, Vizyon Buluşmaları, Bootcamp, Teamscamp ve çeşitli etkinlik faaliyetlerinden oluşmaktadır ve programın süresi yaklaşık olarak 18 aydır.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Teknik Eğitimler kapsamında Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Tersine Mühendislik, Malware Analizi, WEB Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir.

Bilginin kullanıldığı zaman değer kazandığına inanıyoruz. Bu sebeple ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak ve güçlendirecek gençlerimizi Siber Vatanımıza davet ediyoruz. 

 

Başvurular için aşağıdaki linki ziyaret ediniz.

https://sibervatan.org/basvurular